Projektowanie lodów. Przygotowanie lodziarni do kontroli WIJHARS. Perełki lodziarskie z Rimini.
Termin szkolenia: 25.02.2023
Godzina szkolenia: 12:00-13:30
Dostępne miejsca: -4
Projektowanie lodów jest proste - przekonasz się o tym w trakcie wykładu, podczas którego wspólnie z uczestnikami będziemy projektować różne smaki lodów. Proste generowanie wykazu składników i alergenów oraz wartości odżywczych.
Jak się przygotować na kontrolę Inspekcji Jakości Handlowej Produktów Rolno Spożywczych? Czy w swojej lodziarni musisz posiadać wykaz składników i alergenów, czy może wystarczy sama karta z alergenami? Czy wykaz musi być umieszczony faktycznie w widocznym miejscu? Jakie musisz znać podstawy prawne?
Na koniec opowiem o ciekawostkach z tegorocznych targów w Rimini. Będzie o kuwetach typu pozzetti (ponad 1000g) po 14€/szt. i taniej, o producentach past pistacjowych 100% bez dodatku chlorofilu, o ciekawych wynalazkach, narzędziach i produktach.