Program targów na rok 2025 nie jest jeszcze w pełni gotowy, ale z pewnością będzie bogaty i interesujący.
Na dzień dzisiejszy możemy przedstawić ramowy plan:
16 lutego 2025 - niedziela, pierwszy dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz rozpoczęcie Konkursu-Wystawy Dekoracji Cukierniczych.
17 lutego 2025 - poniedziałek, drugi dzień targów. Wydarzenie dnia - Pokazy Mistrzów Cukiernictwa - warsztaty całodniowe
18 lutego 2025 - wtorek, trzeci dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zapraszamy szczególnie gastronomię, ale także cukiernie i lodziarnie.
19 lutego 2025 - środa, czwarty dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz zakończenie Konkursu-Wystawy Dekoracji Cukierniczych.
Niedziela 16.02.2025
Godzina rozpoczęcia |
Wydarzenie |
Stoisko |
10:00 |
Rozpoczęcie pierwszego dnia Expo Sweet |
- |
10:00 |
Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów |
|
10:00 |
Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro |
4-22 |
10:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Beaty Młynarczak, Hanny Kharkovets i Angeliny Adamenko |
4-11 |
10:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
10:30 |
Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi |
3-33 |
11:00 |
Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade |
1-18 |
11:00 |
„Co w kawie piszczy? Nowości od MONIN” |
4-24 |
11:00 |
Degustacja lodów ketogenicznych |
3-33 |
11:00 |
Pokaz druku na lukrze |
4-2a |
11:00 |
Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów |
1-28 |
11:30 |
Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art |
3-34 |
12:00 |
Otwarcie wystawy konkursu Dekoracji Cukierniczych |
|
12:00 |
Multifunkcyjne zastosowanie polew i kremów firmy Terravita. Pokaz z nagrodami prowadzony przez Pawła Mieszałę i Damiana Saję |
4-22 |
12:00 |
Zastosowanie produktów MONIN w deserach |
4-24 |
12:00 |
Możliwość spotkania i porozmawiania z Magdaleną Adamską z Kaiser Patisserie |
4-35 |
12:00 |
Dubai Chocolate - 5 kolorów czekolady |
1-39 |
12:00 |
Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę |
H3 |
12:00 |
Rozpoczęcie pokazów Vito Casetti’ego |
H7 |
12:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
13:00 |
Paragon – kordiał, rewolucja wśród napoi |
4-24 |
13:00 |
Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi |
3-33 |
13:00 |
Pokaz druku na ciastkach |
4-2a |
13:00 |
Joanna Pfeiffer "Trenerka Akademii Sztuki Cukierniczej" - Techniki malowania na torcie z wykorzystaniem barwników spożywczych |
4-20 |
13:00 |
Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków |
1-28 |
14:00 |
Pure – Bezkaloryczna rewolucja na rynku napojowym, sprawdź czy ją znasz |
4-24 |
14:00 |
Możliwość spotkania i porozmawiania z Moniką Dąbrowską zwyciężczynią programu Hell’s Kitchen oraz właścicielką piekarni rzemieślniczej |
4-35 |
14:00 |
Deser talerzowy - mleczna czekolada & cytrusy & imbir |
1-39 |
14:00 |
Battiston Bar- Syropy Battiston w koktajlach, drinkach z wykorzystaniem "smoking gun" |
3-34 |
14:10 |
Początek degustacji przez Jury prac Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów |
Forum Mistrzostw |
14:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
14:30 |
Iveta Kosikova "Torty Zeiko" - Pokaz dekoracji cukierniczych. Techniki malowania przy użyciu barwników spożywczych |
4-20 |
15:00 |
Tapenady, Dipy w Twoim barze – jak wykorzystywać blender |
4-24 |
15:00 |
Zapisy na darmowe warsztaty o lodach rzemieślniczych pakowanych w kubki |
3-33 |
15:00 |
Pokaz druku na wyrobach cukierniczych |
4-2a |
15:00 |
Podstawy pracy z czekoladą, techniki temperowania czekolady - desery w korpusach i foremkach czekoladowych |
1-28 |
16:00 |
Monoporcja Ruby RB2/ Malina / Bazylia / Cytryna |
1-39 |
16:00 |
Pokaz VULPES INDUSTRIAL –Drukuj 4800 makaroników na godzinę lub dekoruj całe torty w standardowym wymiarze blach 40x60 cm w rekordowym czasie |
H3 |
16:00 |
Izabella Skibińska "Kawał Ciacha" - Tworzenie roślin oraz artystycznych dekoracji na tort z wykorzystaniem mas cukrowych cz.1 |
4-20 |
16:00 |
Lemoniady, koktajle moktajle, nowe ciekawe smaki i połączenia. Prezentacja syropu tytoniowego, lawendowego i wielu innych |
3-33 |
17:00 |
Degustacja lodów alkoholowych |
3-33 |
17:00 |
Rozdanie nagród Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów |
Forum Mistrzostw |
18:00 |
Zakończenie pierwszego dnia Expo Sweet |
- |
Poniedziałek 17.02.2025
Godzina rozpoczęcia |
Wydarzenie |
Stoisko |
10:00 |
Rozpoczęcie drugiego dnia Expo Sweet |
- |
10:00 |
Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro |
4-22 |
10:00 |
Możliwość spotkania i porozmawiania z Moniką Dąbrowską zwyciężczynią programu Hell’s Kitchen oraz właścicielką piekarni rzemieślniczej |
4-35 |
10:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Beaty Prusak, Agnieszki Wodyńskej i Jennifer Golton |
4-11 |
10:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
10:30 |
Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi |
3-33 |
11:00 |
Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade |
1-18 |
11:00 |
Zostań baristą, pisanie po kawie pisakami L’Artiste od MONIN |
4-24 |
11:00 |
Degustacja lodów wegańskich |
3-33 |
11:00 |
Pokaz druku na lukrze |
4-2a |
11:00 |
Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów |
1-28 |
11:30 |
Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art |
3-34 |
12:00 |
Ogłoszenie wyników pierwszego etapu konkursu Dekoracji Cukierniczych |
|
12:00 |
Multifunkcyjne zastosowanie polew i kremów firmy Terravita. Pokaz z nagrodami prowadzony przez Pawła Mieszałę i Damiana Saję |
4-22 |
12:00 |
Nowy trend - Koktajle bezalkoholowe |
4-24 |
12:00 |
Tajniki pralin czekoladowych z Pawłem Małeckim |
4-35 |
12:00 |
Monoporcja Callebaut Gold / gruszka/ sezam |
1-39 |
12:00 |
Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę |
H3 |
12:00 |
Izabella Skibińska "Kawał Ciacha" - Tworzenie roślin oraz artystycznych dekoracji na tort z wykorzystaniem mas cukrowych cz.2 |
4-20 |
12:00 |
Pokaz lodowy z Tomkiem Szypułą – Lodowe inspiracje |
3-33 |
12:00 |
Rozpoczęcie pokazów Vito Casetti’ego |
H7 |
12:00 |
Pokaz dekoracji ciasta 3D żywnością barwiącą Xtract. Od motywów kwiatowych po najbardziej wymyślne wizje artystyczne |
1-45 |
12:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
13:00 |
Herbata mrożona, na różne sposoby, zaskocz swoich gości |
4-24 |
13:00 |
Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi |
3-33 |
13:00 |
Pokaz druku na ciastkach |
4-2a |
13:00 |
Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków |
1-28 |
14:00 |
Praktyczne zastosowanie Blenderów Vitamix w barze |
4-24 |
14:00 |
Wegański Travel Cake- karmel/ wanilia/ ciemna czekolada |
1-39 |
14:00 |
Beata Młynarczak "Słodki Decor" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem Cake Paper Saracino |
4-20 |
14:00 |
Battiston Bar- Syropy Battiston w koktajlach, drinkach z wykorztyaniem "smoking gun" |
3-34 |
14:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
15:00 |
Dekoracje koktajli i napoi. Praktyczne zastosowania, porady i tipy |
4-24 |
15:00 |
Zapisy na darmowe warsztaty o podstawach produkcji lodów od zera |
3-33 |
15:00 |
Pokaz druku na wyrobach cukierniczych |
4-2a |
15:00 |
Podstawy pracy z czekoladą, techniki temperowania czekolady - desery w korpusach i foremkach czekoladowych |
1-28 |
16:00 |
Pokaz VULPES INDUSTRIAL –Drukuj 4800 makaroników na godzinę lub dekoruj całe torty w standardowym wymiarze blach 40x60 cm w rekordowym czasie |
H3 |
16:00 |
Battiston Bar - Drinki, koktajle - pokaz robienia drinków z ciekłym azotem |
3-34 |
16:00 |
Lemoniady, koktajle moktajle, nowe ciekawe smaki i połączenia. Prezentacja syropu tytoniowego, lawendowego i wielu innych |
3-33 |
17:00 |
Pokaz produkcji lodów alkoholowych i degustacja |
3-33 |
18:00 |
Zakończenie drugiego dnia Expo Sweet |
- |
Wtorek 18.02.2025
Godzina rozpoczęcia |
Wydarzenie |
Stoisko |
10:00 |
Rozpoczęcie trzeciego dnia Expo Sweet |
- |
10:00 |
Rozpoczęcie Mistrzostw Polski w przygotowaniu Deseru |
Forum Mistrzostw |
10:00 |
Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro |
4-22 |
10:00 |
Izabella Skibińska "Kawał Ciacha" - Tworzenie roślin oraz artystycznych dekoracji na tort z wykorzystaniem mas cukrowych cz.3 |
4-20 |
10:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Beaty Tomasiewicz |
4-11 |
10:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
10:30 |
Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi |
3-33 |
11:00 |
Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade |
1-18 |
11:00 |
Koktajle RTM, czy premixy do napoji, sprawdź nowy trend |
4-24 |
11:00 |
Degustacja lodów wegańskich |
3-33 |
11:00 |
Pokaz druku na lukrze |
4-2a |
11:00 |
Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów |
1-28 |
11:30 |
Angelika Chwyć - Pokaz dekoracji cukierniczych |
4-20 |
11:30 |
Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art |
3-34 |
12:00 |
Multifunkcyjne zastosowanie polew i kremów firmy Terravita. Pokaz z nagrodami prowadzony przez Pawła Mieszałę i Damiana Saję |
4-22 |
12:00 |
MONIN na słodko, desery i inne smakołyki |
4-24 |
12:00 |
Tajniki deserów z Justyną Sekundą |
4-35 |
12:00 |
Monoporcja Callebaut 811 & kawa |
1-39 |
12:00 |
Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę |
H3 |
12:00 |
Rozpoczęcie pokazów Vito Casetti’ego |
H7 |
12:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
13:00 |
MUST HAVE od MONIN. Nowości na wiosnę i lato |
4-24 |
13:00 |
Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi |
3-33 |
13:00 |
Pokaz druku na ciastkach |
4-2a |
13:00 |
Beata Tomaśiewicz "Le Petite Pivonie" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem papieru waflowego firmy Saracino |
4-20 |
13:00 |
Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków |
1-28 |
13:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Angeliki Chwyć |
4-11 |
14:00 |
1 Blender Vitamix, setki możliwości |
4-24 |
14:00 |
Tarta a la Dubai Chocolate czarna cytryna |
1-39 |
14:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Karoliny Gwizdały i Moniki Konieczny |
4-11 |
14:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
14:30 |
Agnieszka Wodyńska "Two Sweetest Crumbs" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem lukru królewskiego |
4-20 |
14:45 |
Początek degustacji przez Jury prac Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru |
Forum Mistrzostw |
15:00 |
Trend NO LOW, NO ALCO, w Twoim barze |
4-24 |
15:00 |
Zapisy na darmowe warsztaty o lodach rzemieślniczych pakowanych w kubki |
3-33 |
15:00 |
Pokaz druku na wyrobach cukierniczych |
4-2a |
15:00 |
Podstawy pracy z czekoladą, techniki temperowania czekolady - desery w korpusach i foremkach czekoladowych |
1-28 |
16:00 |
Pokaz VULPES INDUSTRIAL –Drukuj 4800 makaroników na godzinę lub dekoruj całe torty w standardowym wymiarze blach 40x60 cm w rekordowym czasie |
H3 |
16:00 |
Lemoniady, koktajle moktajle, nowe ciekawe smaki i połączenia. Prezentacja syropu tytoniowego, lawendowego i wielu innych |
3-33 |
16:30 |
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru |
Forum Mistrzostw |
17:00 |
Pokaz produkcji lodów alkoholowych i degustacja |
3-33 |
18:00 |
Zakończenie trzeciego dnia Expo Sweet |
- |
Środa 19.02.2025
Godzina rozpoczęcia |
Wydarzenie |
Stoisko |
10:00 |
Rozpoczęcie czwartego dnia Expo Sweet |
- |
10:00 |
Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro |
4-22 |
10:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Anny Komisarczyk |
4-11 |
10:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
10:20 |
Początek degustacji przez Jury deserów Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych |
Forum Mistrzostw |
10:30 |
Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi |
3-33 |
11:00 |
Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade |
1-18 |
11:00 |
Kawa Cold Brew, morze możliwości |
4-24 |
11:00 |
Początek degustacji przez Jury tortów Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych |
Forum Mistrzostw |
11:00 |
Degustacja lodów wegańskich |
3-33 |
11:00 |
Beata Prusak "Pierniczki Do Zadań Specjalnych" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem lukru królewskiego i Cake Paper firmy Saracino |
4-20 |
11:00 |
Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów |
1-28 |
11:30 |
Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art |
3-34 |
12:00 |
Ogłoszenie Grand Prix oraz zwycięzców konkursu Dekoracji Cukierniczych |
|
12:00 |
Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę |
H3 |
12:00 |
Lemoniady niskokaloryczne, TYLKO od MONIN |
4-24 |
12:00 |
Jennifer Golton - Figurki z masy cukrowej z wykorzystaniem mas cukrowych firmy Saracino |
4-20 |
12:00 |
Początek Mistrzowskich Prezentacji Jowity Woszczyńskiej |
4-11 |
12:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
13:00 |
Kordiały w napojach, wyższa forma koktajli |
4-24 |
13:00 |
Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi |
3-33 |
13:00 |
Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków |
1-28 |
14:00 |
Jak aromatyzować napoje, praktyczne rady od MONIN |
4-24 |
14:10 |
Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge |
1-10 |
15:00 |
Lekkie desery na spienionym mleku od MONIN |
4-24 |
15:00 |
Zapisy na darmowe warsztaty o lodach rzemieślniczych pakowanych w kubki |
3-33 |
15:30 |
Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych |
Forum Mistrzostw |
16:00 |
Zakończenie targów Expo Sweet |
- |
Przesuń, aby zobaczyć całość