Exposweet

Program targów

Program targów na rok 2025 nie jest jeszcze w pełni gotowy, ale z pewnością będzie bogaty i interesujący.

Na dzień dzisiejszy możemy przedstawić ramowy plan:

16 lutego 2025 - niedziela, pierwszy dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów oraz rozpoczęcie Konkursu-Wystawy Dekoracji Cukierniczych.

 

17 lutego 2025 - poniedziałek, drugi dzień targów. Wydarzenie dnia - Pokazy Mistrzów Cukiernictwa - warsztaty całodniowe

 

18 lutego 2025 - wtorek, trzeci dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru - zapraszamy szczególnie gastronomię, ale także cukiernie i lodziarnie.

 

19 lutego 2025 - środa, czwarty dzień targów. Wydarzenie dnia - Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych oraz zakończenie Konkursu-Wystawy Dekoracji Cukierniczych.

 

Niedziela 16.02.2025

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie pierwszego dnia Expo Sweet

-

10:00

Mistrzostwa Polski w Dekoracji Tortów

 

10:00

Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro

4-22

10:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Beaty Młynarczak, Hanny Kharkovets i Angeliny Adamenko

4-11

10:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

10:30

Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi

3-33

11:00

Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade

1-18

11:00

„Co w kawie piszczy? Nowości od MONIN”

4-24

11:00

Degustacja lodów ketogenicznych

3-33

11:00

Pokaz druku na lukrze

4-2a

11:00

Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów

1-28

11:30

Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art

3-34

12:00

Otwarcie wystawy konkursu Dekoracji Cukierniczych

 

12:00

Multifunkcyjne zastosowanie polew i kremów firmy Terravita. Pokaz z nagrodami prowadzony przez Pawła Mieszałę i Damiana Saję

4-22

12:00

Zastosowanie produktów MONIN w deserach

4-24

12:00

Możliwość spotkania i porozmawiania z Magdaleną Adamską z Kaiser Patisserie

4-35

12:00

Dubai Chocolate - 5 kolorów czekolady

1-39

12:00

Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę

H3

12:00

Rozpoczęcie pokazów Vito Casetti’ego

H7

12:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

13:00

Paragon – kordiał, rewolucja wśród napoi

4-24

13:00

Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi

3-33

13:00

Pokaz druku na ciastkach

4-2a

13:00

Joanna Pfeiffer "Trenerka Akademii Sztuki Cukierniczej" - Techniki malowania na torcie z wykorzystaniem barwników spożywczych

4-20

13:00

Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków

1-28

14:00

Pure – Bezkaloryczna rewolucja na rynku napojowym, sprawdź czy ją znasz

4-24

14:00

Możliwość spotkania i porozmawiania z Moniką Dąbrowską zwyciężczynią programu Hell’s Kitchen oraz właścicielką piekarni rzemieślniczej

4-35

14:00

Deser talerzowy - mleczna czekolada & cytrusy & imbir

1-39

14:00

Battiston Bar- Syropy Battiston w koktajlach, drinkach z wykorzystaniem  "smoking gun"

3-34

14:10

Początek degustacji przez Jury prac Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów

Forum Mistrzostw

14:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

14:30

Iveta Kosikova "Torty Zeiko" - Pokaz dekoracji cukierniczych. Techniki malowania przy użyciu barwników spożywczych

4-20

15:00

Tapenady, Dipy w Twoim barze – jak wykorzystywać blender

4-24

15:00

Zapisy na darmowe warsztaty o lodach rzemieślniczych pakowanych w kubki

3-33

15:00

Pokaz druku na wyrobach cukierniczych

4-2a

15:00

Podstawy pracy z czekoladą, techniki temperowania czekolady - desery w korpusach i foremkach czekoladowych

1-28

16:00

Monoporcja Ruby RB2/ Malina / Bazylia / Cytryna

1-39

16:00

Pokaz VULPES INDUSTRIAL –Drukuj 4800 makaroników na godzinę lub dekoruj całe torty w standardowym wymiarze blach 40x60 cm w rekordowym czasie

H3

16:00

Izabella Skibińska "Kawał Ciacha" - Tworzenie roślin oraz artystycznych dekoracji na tort z wykorzystaniem mas cukrowych cz.1

4-20

16:00

Lemoniady, koktajle moktajle, nowe ciekawe smaki i połączenia. Prezentacja syropu tytoniowego, lawendowego i wielu innych

3-33

17:00

Degustacja lodów alkoholowych

3-33

17:00

Rozdanie nagród Mistrzostw Polski w Dekoracji Tortów

Forum Mistrzostw

18:00

Zakończenie pierwszego dnia Expo Sweet

-

 

Poniedziałek 17.02.2025

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie drugiego dnia Expo Sweet

-

10:00

Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro

4-22

10:00

Możliwość spotkania i porozmawiania z Moniką Dąbrowską zwyciężczynią programu Hell’s Kitchen oraz właścicielką piekarni rzemieślniczej

4-35

10:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Beaty Prusak, Agnieszki Wodyńskej i Jennifer Golton

4-11

10:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

10:30

Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi

3-33

11:00

Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade

1-18

11:00

Zostań baristą, pisanie po kawie pisakami L’Artiste od MONIN

4-24

11:00

Degustacja lodów wegańskich

3-33

11:00

Pokaz druku na lukrze

4-2a

11:00

Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów

1-28

11:30

Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art

3-34

12:00

Ogłoszenie wyników pierwszego etapu konkursu Dekoracji Cukierniczych

 

12:00

Multifunkcyjne zastosowanie polew i kremów firmy Terravita. Pokaz z nagrodami prowadzony przez Pawła Mieszałę i Damiana Saję

4-22

12:00

Nowy trend - Koktajle bezalkoholowe

4-24

12:00

Tajniki pralin czekoladowych z Pawłem Małeckim

4-35

12:00

Monoporcja Callebaut Gold / gruszka/ sezam

1-39

12:00

Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę

H3

12:00

Izabella Skibińska "Kawał Ciacha" - Tworzenie roślin oraz artystycznych dekoracji na tort z wykorzystaniem mas cukrowych cz.2

4-20

12:00

Pokaz lodowy z Tomkiem Szypułą – Lodowe inspiracje

3-33

12:00

Rozpoczęcie pokazów Vito Casetti’ego

H7

12:00

Pokaz dekoracji ciasta 3D żywnością barwiącą Xtract. Od motywów kwiatowych po najbardziej wymyślne wizje artystyczne

1-45

12:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

13:00

Herbata mrożona, na różne sposoby, zaskocz swoich gości

4-24

13:00

Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi

3-33

13:00

Pokaz druku na ciastkach

4-2a

13:00

Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków

1-28

14:00

Praktyczne zastosowanie Blenderów Vitamix w barze

4-24

14:00

Wegański Travel Cake-

karmel/ wanilia/ ciemna czekolada

1-39

14:00

Beata Młynarczak "Słodki Decor" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem Cake Paper Saracino

4-20

14:00

Battiston Bar- Syropy Battiston w koktajlach, drinkach z wykorztyaniem  "smoking gun"

3-34

14:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

15:00

Dekoracje koktajli i napoi. Praktyczne zastosowania, porady i tipy

4-24

15:00

Zapisy na darmowe warsztaty o podstawach produkcji lodów od zera

3-33

15:00

Pokaz druku na wyrobach cukierniczych

4-2a

15:00

Podstawy pracy z czekoladą, techniki temperowania czekolady - desery w korpusach i foremkach czekoladowych

1-28

16:00

Pokaz VULPES INDUSTRIAL –Drukuj 4800 makaroników na godzinę lub dekoruj całe torty w standardowym wymiarze blach 40x60 cm w rekordowym czasie

H3

16:00

Battiston Bar - Drinki, koktajle - pokaz robienia drinków z ciekłym azotem

3-34

16:00

Lemoniady, koktajle moktajle, nowe ciekawe smaki i połączenia. Prezentacja syropu tytoniowego, lawendowego i wielu innych

3-33

17:00

Pokaz produkcji lodów alkoholowych i degustacja

3-33

18:00

Zakończenie drugiego dnia Expo Sweet

-

 

Wtorek 18.02.2025

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie trzeciego dnia Expo Sweet

-

10:00

Rozpoczęcie Mistrzostw Polski w przygotowaniu Deseru

Forum Mistrzostw

10:00

Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro

4-22

10:00

Izabella Skibińska "Kawał Ciacha" - Tworzenie roślin oraz artystycznych dekoracji na tort z wykorzystaniem mas cukrowych cz.3

4-20

10:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Beaty Tomasiewicz

4-11

10:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

10:30

Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi

3-33

11:00

Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade

1-18

11:00

Koktajle RTM, czy premixy do napoji, sprawdź nowy trend

4-24

11:00

Degustacja lodów wegańskich

3-33

11:00

Pokaz druku na lukrze

4-2a

11:00

Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów

1-28

11:30

Angelika Chwyć - Pokaz dekoracji cukierniczych

4-20

11:30

Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art

3-34

12:00

Multifunkcyjne zastosowanie polew i kremów firmy Terravita. Pokaz z nagrodami prowadzony przez Pawła Mieszałę i Damiana Saję

4-22

12:00

MONIN na słodko, desery i inne smakołyki

4-24

12:00

Tajniki deserów z Justyną Sekundą

4-35

12:00

Monoporcja Callebaut 811 & kawa

1-39

12:00

Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę

H3

12:00

Rozpoczęcie pokazów Vito Casetti’ego

H7

12:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

13:00

MUST HAVE od  MONIN. Nowości na wiosnę i lato

4-24

13:00

Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi

3-33

13:00

Pokaz druku na ciastkach

4-2a

13:00

Beata Tomaśiewicz "Le Petite Pivonie" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem papieru waflowego firmy Saracino

4-20

13:00

Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków

1-28

13:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Angeliki Chwyć

4-11

14:00

1 Blender Vitamix, setki możliwości

4-24

14:00

Tarta a la Dubai Chocolate czarna cytryna

1-39

14:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Karoliny Gwizdały i Moniki Konieczny

4-11

14:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

14:30

Agnieszka Wodyńska "Two Sweetest Crumbs" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem lukru królewskiego

4-20

14:45

Początek degustacji przez Jury prac Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru

Forum Mistrzostw

15:00

Trend NO LOW, NO ALCO, w Twoim barze

4-24

15:00

Zapisy na darmowe warsztaty o lodach rzemieślniczych pakowanych w kubki

3-33

15:00

Pokaz druku na wyrobach cukierniczych

4-2a

15:00

Podstawy pracy z czekoladą, techniki temperowania czekolady - desery w korpusach i foremkach czekoladowych

1-28

16:00

Pokaz VULPES INDUSTRIAL –Drukuj 4800 makaroników na godzinę lub dekoruj całe torty w standardowym wymiarze blach 40x60 cm w rekordowym czasie

H3

16:00

Lemoniady, koktajle moktajle, nowe ciekawe smaki i połączenia. Prezentacja syropu tytoniowego, lawendowego i wielu innych

3-33

16:30

Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród Mistrzostw Polski w Przygotowaniu Deseru

Forum Mistrzostw

17:00

Pokaz produkcji lodów alkoholowych i degustacja

3-33

18:00

Zakończenie trzeciego dnia Expo Sweet

-

 

Środa 19.02.2025

Godzina rozpoczęcia

Wydarzenie

Stoisko

10:00

Rozpoczęcie czwartego dnia Expo Sweet

-

10:00

Poranny wypiek z Terravitą - Ciasto w stylu retro

4-22

10:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Anny Komisarczyk

4-11

10:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

10:20

Początek degustacji przez Jury deserów Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

Forum Mistrzostw

10:30

Kawowa degustacja klasycznych i nowoczesnych połączeń z syropami Toschi

3-33

11:00

Rozpoczęcie pokazów na stoiku Eco Trade

1-18

11:00

Kawa Cold Brew, morze możliwości

4-24

11:00

Początek degustacji przez Jury tortów Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

Forum Mistrzostw

11:00

Degustacja lodów wegańskich

3-33

11:00

Beata Prusak "Pierniczki Do Zadań Specjalnych" - Dekoracje cukiernicze z wykorzystaniem lukru królewskiego i Cake Paper firmy Saracino

4-20

11:00

Inspirujące desery na Wielkanoc – prezentacja nowych produktów

1-28

11:30

Poranek w Battiston Bar - Syropy Battiston i wyjątkowe wariacje kawowe , rozpocznij z nami przygodę z Latte Art

3-34

12:00

Ogłoszenie Grand Prix oraz zwycięzców konkursu Dekoracji Cukierniczych

 

12:00

Pokaz VIPERA – Ultraszybka drukarka do masowej produkcji, dekoruje do 500 ciasteczek na minutę

H3

12:00

Lemoniady niskokaloryczne, TYLKO od MONIN

4-24

12:00

Jennifer Golton - Figurki z masy cukrowej z wykorzystaniem mas cukrowych firmy Saracino

4-20

12:00

Początek Mistrzowskich Prezentacji Jowity Woszczyńskiej

4-11

12:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

13:00

Kordiały w napojach, wyższa forma koktajli

4-24

13:00

Prezentacja lodów gastronomicznych z wasabi

3-33

13:00

Nowości w dekoracjach BD - prezentacja nowych motyli oraz nowych ażurków

1-28

14:00

Jak aromatyzować napoje, praktyczne rady od MONIN

4-24

14:10

Premiera past warzywnych - degustacja nowości na polskim rynku na stoisku Bunge

1-10

15:00

Lekkie desery na spienionym mleku od MONIN

4-24

15:00

Zapisy na darmowe warsztaty o lodach rzemieślniczych pakowanych w kubki

3-33

15:30

Ogłoszenie wyników i wręczenie nagród Mistrzostw Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

Forum Mistrzostw

16:00

Zakończenie targów Expo Sweet

-

 

Przesuń, aby zobaczyć całość