Exposweet

Zapisz się na szkolenie

Receptury lodowe teoria i prakytka - pokaz wykonania lodów rzemieślniczych

Termin szkolenia: 26.02.2023
Godzina szkolenia: 13:30-15:00
Dostępne miejsca: 12

Bilansowania lodów można nauczyć się w jeden dzień i wcale nie potrzeba do tego być geniuszem matematycznym. Nawet najbardziej skomplikowana gra wideo zaczyna się od misji wprowadzającej, w której korzysta się z podstawowych ruchów aby poznać podstawy i zasady gry. Z każdą kolejną misją dodawane są nowe wyzwania, które na danym etapie nie stanowią utrudnienia dla gracza. A gdyby takie rozwiązanie zastosować w projektowaniu lodów? Zamiast poznawać wszystkie rodzaje składników i skomplikowane wzory, zacząć od prostej zabawy z udziałem kilku składników, które znamy.
W trakcie wykładu dowiesz się czym  są produkty dodawane do lodów i jak je wykorzystywać w lodach. Zobaczysz, że zaprojektowanie dowolnego smaku nie wymaga tworzenia wstępnych założeń, czy trzymania się takich reguł jak tworzenie receptury do 100% albo do 1000g. Pokażę Ci jak sprawić, żeby samodzielne tworzenie smaków lodów stało się świetną zabawą, a nie trudnym wyzwaniem. Dzięki temu będziesz w stanie samodzielnie stworzyć nowy smak albo skorygować istniejący. Stworzymy nowe receptury lodowe, które wykonamy i będziemy wspólnie degustować, a z pomocą przyjdą nam bohaterowie rodem z gier wideo.