Cukiernictwo - od podstaw po mistrzostwo świata, czyli, jak zoptymalizować produkcję cukierniczą.
Termin szkolenia: 28.02.2023
Godzina szkolenia: 13:00-14:30
Dostępne miejsca: 13
Vegagastro zaprasza na pokazy cukiernicze z cukierniczym Mistrzem Świata Roberto Lestani!
Podczas szkolenia Roberto pokaże w jaki sposób można produkować od podstaw mistrzowskie wyroby cukiernicze.
Roberto Lestani to pochodzący z Włoch mistrz cukiernictwa. Umiejętności zdobywał w renomowanych cukierniach we Włoszech, Francji, Belgii i Austrii. W tym okresie zaczął interesować się konkursami cukierniczymi, w których regularnie zdobywał główne nagrody.
W swojej karierze zdobył łącznie 38 medali na międzynarodowych imprezach. Zwieńczeniem jego kariery i jednocześnie największym osiągnięciem jest zdobyte w 2004 roku Mistrzostwo Świata w Cukiernictwie.
Od 2006 roku Roberto jest Prezesem Międzynarodowego Stowarzyszenia Cukierni, Lodziarni i Czekoladziarni. Lestani wykorzystuje swoją wiedzę i doświadczenie świadcząc usługi konsultacyjne dla firm z sektora cukierniczego - zarówno dużych korporacji jak i indywidualnych rzemieślników. Jego specjalizacja pozwala uczestnikom szkoleń nie tylko podnosić jakość oferowanych produktów, ale także optymalizować koszty i organizację pracy produkcyjnej.
W swojej karierze zdobył łącznie 38 medali na międzynarodowych imprezach. Zwieńczeniem jego kariery i jednocześnie największym osiągnięciem jest zdobyte w 2004 roku Mistrzostwo Świata w Cukiernictwie.
Od 2006 roku Roberto jest Prezesem Międzynarodowego Stowarzyszenia Cukierni, Lodziarni i Czekoladziarni. Lestani wykorzystuje swoją wiedzę i doświadczenie świadcząc usługi konsultacyjne dla firm z sektora cukierniczego - zarówno dużych korporacji jak i indywidualnych rzemieślników. Jego specjalizacja pozwala uczestnikom szkoleń nie tylko podnosić jakość oferowanych produktów, ale także optymalizować koszty i organizację pracy produkcyjnej.

