Exposweet

Znamy listę osób zakwalifikowanych do Mistrzostw Polski w Deserach 2019

08 styczeń 2019

Szanowni Państwo,
Z radością informujemy, że Jury kwalifikacyjne w składzie:
• Paweł Małecki (Cukiernia Sowa / Przewodniczący)
• Janusz Profus (Expo Sweet)
• Krzysztof Szulborski (Stowarzyszenie Kucharzy Polskich)
• Jarosław Uściński (Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni)
• Jarosław Walczyk (Fundacja Klubu Szefów Kuchni)

zakwalifikowało następujące drużyny do startu w Mistrzostwach 2019 (w kolejności alfabetycznej):
• ALBERTINA RESTAURANT & WINE
Powidok restauracja autorska <zmiana w miejsce Affogato; zawodnik bez zmian>
• BROWAR WIATR HOTEL ***
• Grand Hotel Rzeszów Sp.z o.o.
• Hotel DeSilva Premium Opole
• Kamienica numer 6
• Park Hotel Sp. z o.o.
• Restauracja Art
• Restauracja Bazar 1838
• Restauracja Cucina
• Restauracja Halka (Hotel Aries)
• Restauracja Pastamore (Hotel Grępielnia)

Gratulujemy! Dziękujemy wszystkim zgłoszonym Zespołom.
W tym roku poziom zgłoszonych prac był bardzo wysoki i wyrównany. Decyzja Jury była bardzo trudna. Cieszymy się, że z roku na rok prace są tak doskonałe, że coraz trudniej jest nam odrzucić czyjeś zgłoszenie. Niestety miejsc jest tylko 12 i ktoś zawsze musi odpaść. Mamy nadzieję, że Przegrani się nie zrażą i spróbują ponownie w przyszłym roku, a Zwycięzcy nie osiądą na laurach i wykażą się podczas finału na Expo Sweet w dniu 19 lutego 2019 - czyli już całkiem niedługo!