Exposweet

Expo Sweet 2017

01 marzec 2017

start

wydarzenia i pokazy 01 marca 2017

stoisko

10:00-12:00

10:00

Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych

Forum Mistrzostw

10:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

10:00

Wypiek chleba FARMERSKIEGO, oraz  bułeczek EMILKI

Bakels

10:00

Promocja książki Igi Sarzyńskiej „Cztery pory roku”

 

10:00

Wpływ oświetlenia na eksponowane produkty czyli jak za pomocą specjalistycznego oświetlenia  dobrze zaprezentować produkt

Hert

10:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

10:15

Prezentacja cukiernicza - desery i musy, poznamy wasze różne kompozycje wizualne i smakowe przygotowane na bazie produktów BRAUN - prezentację poprowadzi technolog firmy

Ambasador 92

10:30

Dekorowanie tortów z zastosowaniem komponentów firmy Food Colours - Agnieszka Wojnecka oraz Beata Prusak

Food Colours

10:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

11:00

Pokaz cukierniczy. Migdałowa przekąska, kule lodów czekoladowych, wegańska monella w chrupiącym waflu - Emanuele Di Biase

Comprital

11:00

Przygotowanie marcepanu, kremów cukierniczych, czekoladowych, dżemów na urządzeniach firmy ROBOQBO

Irpol

11:00

Pokaz wykonania tortów obrotowych

Modecor

11:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

11:30

Sposób produkcji pralin formowanych i nowoczesne sposoby dekoracji – Adam Marszałek

Ambasador 92

11:30

Pokaz cukierniczy. Mini kule z lodów pistacjowych i kruszonka monella - Mattia Mainardi

Comprital

         12:00-14:00

12:00

Etiuda dekoracyjna na cztery ręce - kompozycje dekoratorskie z zastosowaniem komponentów Food Colours - Agnieszka Wojnecka i Beata Prusak

Food Colours

12:00-18:00

STYL ANGIELSKI z Renatą Martyną, techniki wykonania tortów, nietypowe dekoracje, przygotowanie  i wykorzystanie czekolady plastycznej

Bakels

12:00-18:00

Porady w powyższej materii - technolodzy firmy Bakels są do dyspozycji i radzą w zakresie produkcji cukierniczej

Bakels

12:00

Pokaz cukierniczy. Lody kokosowe, jogurtowa przekąska, lody szafranowo brzoskwiniowe z kruszonką  - Emanuele Di Biase

Comprital

12:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

12:00

Przygotowanie lodów na bazie mleka i sorbetów oraz temperowanie czekolady, przygotowanie ciast ptysiowych na urządzeniach firmy BRAVO S.p.A.

Irpol

12:00

Wypiek wytrawnych kuli w kilku wersjach smakowych: wyorowym słonym, szpinakowo-czosnkowym, pomidorowym, cebulkowo-szczypiorkowym

Bombole

12:00

Giacomo Schiavon przyrządzi wyjątkowe lody naturalne - pokaz produkcji i degustacja

LODY NUTELLA

Vegegastro

12:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

12:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

12:30

Pokaz cukierniczy mini kukurydze z orzeszkami ziemnymi, monella, lody waniliowe, kruszona orzechowa - Mattia Mainardi

Comprital

12:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

13:00

Prezentacja cukiernicza - poznamy tajniki oblewania powierzchni płaskich i pionowych. Wszystko to zademonstruje technolog firmy BAKELS

Ambasador 92

13:00

Krojenie ciast i tortów krajalnicą ultradźwiękową firmy UCM

Irpol

13:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

13:00

Pokaz cukierniczy. Prezentacja nowej czekolady Zephyr Caramel i jej wykorzystanie. Prezentacja formy do pralin, figurek i techniki ich malowania.

Cacao Barry

14:00-17:00

14:00

Dekorowanie tortów z zastosowaniem komponentów firmy Food Colours - Agnieszka Wojnecka i Beata Prusak

Food Colours

14:00

Prezentacja cukiernicza  - poznamy nowe zastosowanie produktów firmy Komplet - Gourmet Migdałowe i Kiddy Gusto Softy - ciasto biszkoptowo - tłuszczowe z polewą z dodatkiem orzechów laskowych zademonstruje technolog firmy KOMPLET

Ambasador 92

14:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

14:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

14:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

14:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

15:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

15:30

Pokaz wykonania tortów obrotowych

Modecor

15:30

Ceremonia wręczenia nagród w Mistrzostwach

Forum

16:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

16:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

16:30

Zakończenie IX edycji Expo Sweet.