Exposweet

Szkolenia

Zapraszamy do zapisywanie się na seminaria szkoleniowe. Wstęp na wszystkie seminaria jest bezpłatny, ale zalecamy dokonanie rezerwacji miejsca. Na każde seminarium przewidujemy ok. 50 miejsc. 30 jest dostępnych w rezerwacji on-line, 20 zachowujemy dla osób, które przyjdą podczas targów.

UWAGA, bardzo ważne - wszystkie rezerwacje dokonane za pośrednictwem strony www, należy potwierdzić podczas targów nie później niż 10 minut przed szkoleniem. Szkolenia odbywają się na pierwszym piętrze nad wejściem głównym, obok Wystawy Dekoracji Cukierniczych. 

Narzędzia i systemy wsparcia obniżające ceny energii elektrycznej w 2024. (25-02-2024)
niedziela 25 lutego 2024, godzina: 10:30-11:30, sala konferencyjna A, I piętro

Spółka Polskie Centrum Doradztwa Energetycznego to zespół Specjalistów do spraw energetyki z wielu gałęzi nauki i gospodarki (elektroenergetyka, gazownictwo, odnawialne źródła energii, oświetlenie, ciepłownictwo itd.).

 

Dzięki zaangażowaniu osób o tak wszechstronnej wiedzy z tej dziedziny PCDE z dumą może przyznać, że energetyką zajmuje się kompleksowo. Dla firm, które zdecydowały się na współpracę z PCDE oznacza to, że żaden koszt związany z energetyką ich przedsiębiorstw nie zostanie pominięty. Kadrę zarządzającą tworzą osoby związane z branżą od lat, które doświadczenie zdobywali w pracy i współpracy z największymi koncernami energetycznymi w Polsce.

 

Tematyka warsztatów:

  • Strategia zakupu energii elektrycznej dla przedsiębiorców na rok 2025 na podstawie doświadczeń z kryzysu energetycznego w 2022/2023

  • Optymalizacja kosztów opłaty mocowej i uzyskanie ulgi w opłacie mocowej w wysokości 83%

  • Rynek mocy i korzyści płynące z uczestniczenia w programach Polskich Sieci Elektroenergetycznych – DSR i IRP

  • Inteligentne systemy zarządzania energią w powiązaniu z Odnawialnymi Źródłami Energii i magazynowaniem energii elektrycznej

  • Audyty energetyczne i korzyści płynące z ich przeprowadzenia

Prelegent:

Karol Pietruszka

 

Od początku swojej kariery związany z branżą handlową stale doskonaląc w niej swoje doświadczenie. W 2011 roku postanowił na stałe związać się z branżą energetyczną, gdzie zasiadając na stanowiskach managerskich współpracował z największymi firmami z branży energetycznej w Polsce i Europie kształcąc kadry managerskie oraz tworząc innowacyjne produkty na ryku energetycznym.

 

Od 2016 roku jako Członek Zarządu w spółkach energetycznych gdzie nadzorował ich funkcjonowanie oraz pilotował przeprowadzane liczne audyty energetyczne i wdrażane systemy wsparcia polegające na ograniczeniu kosztów związanych z energią elektryczną i innymi mediami u setek małych, średnich i dużych przedsiębiorców na terenie całego kraju.

 

Zapisz się
Modelowanie figurki Jhonny (25.02.2024)
niedziela, 25 lutego, godzina 10:30-11:30, sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Projektowanie lodów. Przygotowanie lodziarni do kontroli WIJHARS. Perełki lodziarskie z Rimini.
niedziela, 25 lutego, godzina 12:00-13:30, sala konferencyjna A, I piętro

Projektowanie lodów jest proste - przekonasz się o tym w trakcie wykładu, podczas którego wspólnie z uczestnikami będziemy projektować różne smaki lodów. Proste generowanie wykazu składników i alergenów oraz wartości odżywczych.

Jak się przygotować na kontrolę Inspekcji Jakości Handlowej Produktów Rolno Spożywczych? Czy w swojej lodziarni musisz posiadać wykaz składników i alergenów, czy może wystarczy sama karta z alergenami? Czy wykaz musi być umieszczony faktycznie w widocznym miejscu? Jakie musisz znać podstawy prawne?

Na koniec opowiem o ciekawostkach z tegorocznych targów w Rimini. Będzie o kuwetach typu pozzetti (ponad 1000g) po 14€/szt. i taniej, o producentach past pistacjowych 100% bez dodatku chlorofilu, o ciekawych wynalazkach, narzędziach i produktach.

 


  
Zapisz się
Światowa premiera innowacyjnego rozwiązania, które na nowo definiuje druk spożywczy.
Światowa premiera!!! 25 lutego. W samo południe! 12:00-12:30, sala konferencyjna C, I piętro

Zapraszamy na premiery nowych urządzeń od IMAGO na targach EXPO SWEET 2024!

Na tegorocznych targach EXPO SWET firma IMAGO zaproponuje aż dwie fascynujące premiery:

- IMAGO ARS – niesamowite narzędzie do tworzenia personalizowanych dekoracji przestrzennych oraz,

- VULPES PRO – nowa wersję topowego produktu, która nie tylko zwiększa jakość dekoracji i szybkość pracy, ale również automatycznie przygotowuje podłoże do druku!

IMAGO ARS – poznaj świat przestrzennych dekoracji cukierniczych!

Czy kiedykolwiek myślałeś o tworzeniu przestrzennych dekoracji cukierniczych w sposób szybki, łatwy i niezwykle efektowny? Teraz masz szansę to zrobić dzięki IMAGO ARS - zaawansowanemu systemowi do tworzenia spersonizowanych dekoracji 3D!

IMAGO ARS to nie tylko narzędzie, to prawdziwa rewolucja w świecie cukiernictwa. Personalizacja figurek i tworzenie nowych unikalnych kształtów nigdy nie było tak proste! Uwolnij swoją kreatywność i odkryj nowe możliwości w cukiernictwie!

Zapraszamy na premierę IMAGO ARS na najbliższych targach EXPO SWEET. Odwiedź firmę IMAGO (stanowisko 3-31 w Hali 3! Nie przegap tej okazji, by być świadkiem rewolucji w świecie cukiernictwa! 

VULPES PRO – Odkryj innowacyjne rozwiązanie, które na nowo definiuje druk spożywczy.

Odkryj nowy wymiar dekoracji cukierniczych z VULPES PRO!

Dzięki wbudowanemu systemowi aktywacji podłoży cukierniczych, VULPES PRO przygotowuje powierzchnię produktów przed dekoracją, zapewniając lepszą penetrację atramentu i zwiększając trwałość oraz jakość dekoracji. Dodatkowo, zaawansowane oprogramowanie pozwala na precyzyjne dostosowanie kolorów i intensywności wydruku, gwarantując nasycone barwy i idealne odwzorowanie grafiki.

Ploter cukierniczy Vulpes PRO to nie tylko narzędzie - to rewolucja w przemyśle spożywczym, umożliwiająca szybszą, bardziej precyzyjną i efektywną produkcję dekoracji cukierniczych.

Nie czekaj dłużej! Dołącz do IMAGO na premierze VULPES PRO na najbliższych targach EXPO SWEET i odkryj nowe możliwości w dekorowaniu produktów cukierniczych!

Zapisz się
Dekoracja tortu ,,Słodkie kaczki"
niedziela, 25 lutego, godzina 14:00-15:00, sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Zarabiaj i oszczędzaj na zwrotach w branży piekarniczo-cukierniczej, (25.02.2024)
14:00-15:00 sala konferencyjna A

Zarabiaj i oszczędzaj na zwrotach w branży piekarniczo-cukierniczej

- Jak skutecznie zarządzać zwrotami - tak, żeby nie zwariować, stabilnie zarabiać i być przygotowanym na zmiany?


- Konkretne przykłady sieci 5, 20 i 50 lokalowych.

- Aktualny i planowany stan prawny - Ile płacę teraz? Ile będziemy płacić?

- Zielony wizerunek - Jak obecne wymogi prawne przekuć na korzyści biznesowe i wizerunkowe, w szczególności w zakresie pozyskiwania młodych i nowoczesnych klientów?

Wykład poprowadzi specjalista z Too Good To Go, firmy wpływu społecznego i największego na świecie rynku do zarządzania nadwyżkami żywności

Zapisz się
Rodzaje mas cukrowych - masy cukrowe i czekolady plastyczne - która do czego! (25.02)
niedziela, 25 lutego, godzina 15:00-16:0, sala konferencyjna C, I piętro

Zwyciężczyni Mistrzostw Świata w Dekoracji Tortów (wspólnie z Renatą Martyną), Mediolan 2023, opowie o różnych rodzajach mas cukrowych i plastycznych czekoladach.

Jeśli nie masz pewności który produkt sprawdzi się najlepiej w określonej pracy, koniecznie odwiedź szkolenie u Angeliki Chwyć.

Zapisz się
Realistyczna rzeźba Ręce
10:30-11:30 Sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Konferencja o nowoczesnym cukiernictwie: Dlaczego warto rozszerzyć ofertę o cukiernictwo alternatywne (wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe) (26.02.2024)
12:00-13:00 Sala konferencyjna A, na I piętrze nad recepcją.

Dołącz do konferencji prowadzonej przez Panią Agatę Kubacką, która odbędzie się w poniedziałek o 12:00! Tematem przewodnim będzie zagadnienie"Dlaczego warto rozszerzyć ofertę o cukiernictwo alternatywne (wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe)".

W trakcie wydarzenia czeka na Państwa degustacja wyrobów bezcukrowych, bezglutenowych i bezlaktozowych.

Będziemy także prowadzony panel dyskusyjny, poruszając tematy takie jak:

  • Jak w przeciągu kilku lat rozwinął się rynek cukiernictwa alternatywnego, w jakim kierunku zmierza i dlaczego?
  • Jak rozszerzenie oferty przekłada się na odbiór klienta i obroty cukierni/ kawiarni
  • Jak zapatrują się na ten temat duże firmy, jakie oferują zamienniki dla produktów tradycyjnych? 

Gośćmi specjalnymi będą przedstawiciele renomowanych firm, takich jak Callebaut, Bunge, Ambasador oraz firma Shar. Do dyskusji dołączą również właścicielka pracowni cukierniczej i kucharz z restauracji alternatywnej. Podczas konferencji będzie możliwość skosztowania produktów cukierniczych z różnymi "nietypowymi", ale w pełni naturalnymi składnikami.

Przyjdź i dowiedz się, dlaczego rozwijanie biznesu w dziedzinie cukiernictwa alternatywnego to klucz do sukcesu!

 Poznaj Agatę Kubacką:

Ekspert, prekursorka w dziedzinie cukiernictwa alternatywnego.
Z wykształcenia magister psychologii, psychodietetyk, trener/szkoleniowiec. Z cukiernictwem związana 7 lat.
Przez 9 lat pracowała w dużej korporacji na stanowisku menadżerskim oraz jako specjalista do spraw rozwoju franczyz, gdzie z sukcesami wdrażała swoje umiejętności sprzedażowe potęgujące rozwój marki.
Od lat praktykująca zdrowy styl życia. Łamie konwenanse i udowadnia, że to co zdrowe może być smaczne i piękne. Swoją kreatywność, doświadczenie, wiedzę i pasję połączyła przekładając na własny biznes. 
Właścicielka firmy Zdrofit food przez 1,5 roku prowadziła kawiarnie, następnie przez kolejne 4,5 roku cukiernię z produktami alternatywnymi.
Obecnie szkoleniowiec z zakresu cukiernictwa wegańskiego, bezglutenowego, bezcukrowego.  Doradca ds. rozwoju słodkich biznesów oraz rozszerzania oferty o produkty alternatywne.
Aktywnie uczestniczy we wszelkiego rodzaju imprezach gastronomicznych, eventach, konkursach pokazując sens rozwoju cukiernictwa dla osób ze szczególnymi potrzebami żywieniowymi.

 

Zapisz się
Zarabiaj i oszczędzaj na zwrotach w branży piekarniczo-cukierniczej, (26.02.2024)
14:00-15:00, sala konferencyjna A

Zarabiaj i oszczędzaj na zwrotach w branży piekarniczo-cukierniczej

- Jak skutecznie zarządzać zwrotami - tak, żeby nie zwariować, stabilnie zarabiać i być przygotowanym na zmiany?


- Konkretne przykłady sieci 5, 20 i 50 lokalowych.

- Aktualny i planowany stan prawny - Ile płacę teraz? Ile będziemy płacić?

- Zielony wizerunek - Jak obecne wymogi prawne przekuć na korzyści biznesowe i wizerunkowe, w szczególności w zakresie pozyskiwania młodych i nowoczesnych klientów?

Wykład poprowadzi specjalista z Too Good To Go, firmy wpływu społecznego i największego na świecie rynku do zarządzania nadwyżkami żywności

 

Zapisz się
Dekoracja tortu w relief kwiatowy (26.02.2024)
14:00-15:00 Sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Jadalna biżuteria artystyczna - Angelika Chwyć. (26.02)
15:00-16:00 Sala szkoleniowa C (I piętro)

Jadalna biżuteria artystyczna - pokaz w wykonaniu Mistrzyni Świata Angeliki Chwyć.

Zapisz się
Dekoracja tortu „Słodkie Kaczki” (27.02.2024)
10:30-11:30 Sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Projektowanie lodów. Przygotowanie lodziarni do kontroli WIJHARS. Perełki lodziarskie z Rimini. (27.02)
12:00-13:30 wtorek, 27 lutego, sala konferencyjna A

Prowadzący: Aleksander Pitura; receptury.net

Projektowanie lodów jest proste - przekonasz się o tym w trakcie wykładu, podczas którego wspólnie z uczestnikami będziemy projektować różne smaki lodów. Proste generowanie wykazu składników i alergenów oraz wartości odżywczych.

Jak się przygotować na kontrolę Inspekcji Jakości Handlowej Produktów Rolno Spożywczych? Czy w swojej lodziarni musisz posiadać wykaz składników i alergenów, czy może wystarczy sama karta z alergenami? Czy wykaz musi być umieszczony faktycznie w widocznym miejscu? Jakie musisz znać podstawy prawne?

Na koniec opowiem o ciekawostkach z tegorocznych targów w Rimini. Będzie o kuwetach typu pozzetti (ponad 1000g) po 14€/szt. i taniej, o producentach past pistacjowych 100% bez dodatku chlorofilu, o ciekawych wynalazkach, narzędziach i produktach.

Zapisz się
Cukiernictwo alternatywne - wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe. (27.02)
12:00-13:30, sala konferencyjna C, I piętro

Pokaz z degustacją produktów i surowców cukiernictwa alternatywnego w wykonaniu Agaty Kubackiej

Zapisz się
Realistyczna rzeźba „Ręce” (27.02.2024)
14:00-15:00, sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Modelujemy zajączka z Angeliką Chwyć (27.02)
15:00-16:00, sala konferencyjna C, I piętro

Praktyczny pokaz modelowania zajączka z mas cukrowych w wykonaniu Mistrzyni Świata Angeliki Chwyć

Zapisz się
Dekoracja tortu w relief kwiatowy (28.02.2024)
10:30-11:30 sala konferencyjna C, I piętro

Zapisz się
Cukiernictwo alternatywne - wegańskie, bezglutenowe, bezcukrowe. (28.02)
11:00-12:30, sala konferencyjna A, I piętro

Pokaz z degustacją produktów i surowców cukiernictwa alternatywnego w wykonaniu Agaty Kubackiej

Zapisz się
Modelujemy twarz dziewczynki z Angeliką Chwyć (28.02)
12:00-13:30, Sala konferencyjna C, I piętro

Praktyczny pokaz modelowania twarzy dziewczynki z mas cukrowych w wykonaniu Mistrzyni Świata Angeliki Chwyć

Zapisz się