start |
wydarzenia i pokazy 01 marca 2017 |
stoisko |
|
10:00-12:00 |
10:00 |
Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych |
Forum Mistrzostw |
10:00 |
Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków |
Modecor |
|
10:00 |
Wypiek chleba FARMERSKIEGO, oraz bułeczek EMILKI |
Bakels |
|
10:00 |
Promocja książki Igi Sarzyńskiej „Cztery pory roku” |
|
|
10:00 |
Wpływ oświetlenia na eksponowane produkty czyli jak za pomocą specjalistycznego oświetlenia dobrze zaprezentować produkt |
Hert |
|
10:15 |
Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC |
Peters&Nurkowski |
|
10:15 |
Prezentacja cukiernicza - desery i musy, poznamy wasze różne kompozycje wizualne i smakowe przygotowane na bazie produktów BRAUN - prezentację poprowadzi technolog firmy |
Ambasador 92 |
|
10:30 |
Dekorowanie tortów z zastosowaniem komponentów firmy Food Colours - Agnieszka Wojnecka oraz Beata Prusak |
Food Colours |
|
10:45 |
Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej |
Peters&Nurkowski |
|
11:00 |
Pokaz cukierniczy. Migdałowa przekąska, kule lodów czekoladowych, wegańska monella w chrupiącym waflu - Emanuele Di Biase |
Comprital |
|
11:00 |
Przygotowanie marcepanu, kremów cukierniczych, czekoladowych, dżemów na urządzeniach firmy ROBOQBO |
Irpol |
|
11:00 |
Pokaz wykonania tortów obrotowych |
Modecor |
|
11:00 |
Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon |
Hert |
|
11:30 |
Sposób produkcji pralin formowanych i nowoczesne sposoby dekoracji – Adam Marszałek |
Ambasador 92 |
|
11:30 |
Pokaz cukierniczy. Mini kule z lodów pistacjowych i kruszonka monella - Mattia Mainardi |
Comprital |
|
12:00-14:00 |
12:00 |
Etiuda dekoracyjna na cztery ręce - kompozycje dekoratorskie z zastosowaniem komponentów Food Colours - Agnieszka Wojnecka i Beata Prusak |
Food Colours |
12:00-18:00 |
STYL ANGIELSKI z Renatą Martyną, techniki wykonania tortów, nietypowe dekoracje, przygotowanie i wykorzystanie czekolady plastycznej |
Bakels |
|
12:00-18:00 |
Porady w powyższej materii - technolodzy firmy Bakels są do dyspozycji i radzą w zakresie produkcji cukierniczej |
Bakels |
|
12:00 |
Pokaz cukierniczy. Lody kokosowe, jogurtowa przekąska, lody szafranowo brzoskwiniowe z kruszonką - Emanuele Di Biase |
Comprital |
|
12:00 |
Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków |
Modecor |
|
12:00 |
Przygotowanie lodów na bazie mleka i sorbetów oraz temperowanie czekolady, przygotowanie ciast ptysiowych na urządzeniach firmy BRAVO S.p.A. |
Irpol |
|
12:00 |
Wypiek wytrawnych kuli w kilku wersjach smakowych: wyorowym słonym, szpinakowo-czosnkowym, pomidorowym, cebulkowo-szczypiorkowym |
Bombole |
|
12:00 |
Giacomo Schiavon przyrządzi wyjątkowe lody naturalne - pokaz produkcji i degustacja LODY NUTELLA |
Vegegastro |
|
12:00 |
Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon |
Hert |
|
12:15 |
Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC |
Peters&Nurkowski |
|
12:30 |
Pokaz cukierniczy mini kukurydze z orzeszkami ziemnymi, monella, lody waniliowe, kruszona orzechowa - Mattia Mainardi |
Comprital |
|
12:45 |
Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej |
Peters&Nurkowski |
|
13:00 |
Prezentacja cukiernicza - poznamy tajniki oblewania powierzchni płaskich i pionowych. Wszystko to zademonstruje technolog firmy BAKELS |
Ambasador 92 |
|
13:00 |
Krojenie ciast i tortów krajalnicą ultradźwiękową firmy UCM |
Irpol |
|
13:00 |
Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon |
Hert |
|
13:00 |
Pokaz cukierniczy. Prezentacja nowej czekolady Zephyr Caramel i jej wykorzystanie. Prezentacja formy do pralin, figurek i techniki ich malowania. |
Cacao Barry |
|
14:00-17:00 |
14:00 |
Dekorowanie tortów z zastosowaniem komponentów firmy Food Colours - Agnieszka Wojnecka i Beata Prusak |
Food Colours |
14:00 |
Prezentacja cukiernicza - poznamy nowe zastosowanie produktów firmy Komplet - Gourmet Migdałowe i Kiddy Gusto Softy - ciasto biszkoptowo - tłuszczowe z polewą z dodatkiem orzechów laskowych zademonstruje technolog firmy KOMPLET |
Ambasador 92 |
|
14:00 |
Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków |
Modecor |
|
14:00 |
Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon |
Hert |
|
14:15 |
Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC |
Peters&Nurkowski |
|
14:45 |
Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej |
Peters&Nurkowski |
|
15:00 |
Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon |
Hert |
|
15:30 |
Pokaz wykonania tortów obrotowych |
Modecor |
|
15:30 |
Ceremonia wręczenia nagród w Mistrzostwach |
Forum |
|
16:00 |
Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon |
Hert |
|
16:15 |
Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC |
Peters&Nurkowski |
|
16:30 |
Zakończenie IX edycji Expo Sweet. |
|
Expo Sweet 2017
01 marzec 2017