Exposweet

Expo Sweet 2017

28 luty 2017

start

wydarzenia i pokazy 28 lutego 2016

stoisko

10:00-12:00 

 

 

 

 

 

 

10:00

Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru

Forum Mistrzostw

10:00

JAK UCZYNIĆ INTERNET SWOIM NAJWIĘKSZYM ŹRÓDŁEM DOCHODU

Sala wykładowa

10:00

Wypiek chleba FARMERSKIEGO, chleba TYGRYSIEGO, bułek kukurydzianych z żółtym serem i dynią oraz bułeczek EMILKI

Baklers

10:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

10:00

Wpływ oświetlenia na eksponowane produkty czyli jak za pomocą specjalistycznego oświetlenia  dobrze zaprezentować produkt

Hert

10:00

Promocja książki Igi Sarzyńskiej „Cztery pory roku”

 

10:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

10:30

Prezentacja cukiernicza - Eklery Amour i Malinowa Poezja - wszystko za sprawą firmy DAWN, która wprowadzi nas  w tajniki przygotowania wyśmienitych słodkich przekąsek

Ambasador 92

10:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

11:00

Informacja o wartości odżywczej na etykiecie w świetle aktualnych przepisów prawnych

Sala wykładowa

11:00

Pokaz cukierniczy. Migdałowa przekąska, kule lodów czekoladowych, wegańska monella w chrupiącym waflu - Emanuele Di Biase

Comprital

11:00

Dekorowanie tortów z zastosowaniem komponentów firmy Food Colours - Agnieszka Wojnecka oraz Beata Prusak

Food Colours

11:00

Efektowne czekoladowe Finger foody jako pomysł na wzbogacenie oferty każdej cukierni. Pokaz połączony z degustacją

Cacao Barry

11:00

Przygotowanie marcepanu, kremów cukierniczych, czekoladowych, dżemów na urządzeniach firmy ROBOQBO

Irpol

11:00

Pokaz wykonania tortów obrotowych

Modecor

11:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

11:30

Pokaz cukierniczy. Mini kule z lodów pistacjowych i kruszonka monella - Mattia Mainardi

Comprital

 

12:00

Pokaz z monoporcji ciastek indywidualnych, nowoczesne receptury, inspirujące połączenia smakowe i innowacyjne sposoby dekoracji – Patryk Szczepański

Ambasador 92

12:00-14:00

12:00-18:00

STYL ANGIELSKI z Renatą Martyną - dekoracje w stylu angielskim, techniki wykonania tortów, nietypowe dekoracje, przygotowanie  i wykorzystanie czekolady plastycznej

Bakels

12:00-18:00

Porady w powyższej materii - technolodzy firmy Bakels są do dyspozycji i radzą w zakresie produkcji cukierniczej

Bakels

12:00

Pokaz cukierniczy. Lody kokosowe, jogurtowa przekąska, lody szafranowo brzoskwiniowe z kruszonką  - Emanuele Di Biase

Comprital

12:00

Przygotowanie lodów na bazie mleka i sorbetów oraz temperowanie czekolady, przygotowanie ciast ptysiowych na urządzeniach firmy BRAVO S.p.A.

Irpol

12:00

Pokaz deserów talerzowych z użyciem produktów Callebaut

Cacao Barry

12:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

12:00

Wypiek wytrawnych kuli w kilku wersjach smakowych: wyorowym słonym, szpinakowo-czosnkowym, pomidorowym, cebulkowo-szczypiorkowym

Bombole

12:00

Giacomo Schiavon przyrządzi wyjątkowe lody naturalne - pokaz produkcji i degustacja

LODY PISTACJOWE Z KARMELIZOWANYMI ORZECHAMI

Vegegastro

12:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

12:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

12:30

Jak promować swoje wyroby używając surowców z czystą etykietą? Jak szybko obliczyć wartość odżywczą wykorzystując kalkulator wartości odżywczej?

Sala wykładowa

12:30

Etiuda dekoracyjna na cztery ręce - kompozycje dekoratorskie z zastosowaniem komponentów Food Colours - Agnieszka Wojnecka i Beata Prusak

Food Colours

12:30

Pokaz cukierniczy mini kukurydze z orzeszkami ziemnymi, monella, lody waniliowe, kruszona orzechowa - Mattia Mainardi

Comprital

12:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

13:00

Czekolada do picia na gorąco i zimno. Wykorzystaniem czekolad smakowych
 i nie tylko , łączenie różnych smaków owocowych, warzywnych i przypraw

Cacao Barry

13:00

Pokaz cukierniczy. Przekąska z orzechem laskowym, monella i lody rozmarynowe, variegato kamut - Emanuele Di Biase

Comprital

13:00

Krojenie ciast i tortów krajalnicą ultradźwiękową firmy UCM

Irpol

13:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

13:30

Pokaz cukierniczy. Pomarańczowa galaretka, lody migdałowe, lody
z karmelizowanymi migdałami i tonkowcem wonnym - Mattia Mainardi

Comprital

 

13:45

Ogłoszenie wyników konkursu na Branżową Osobowość Roku 2016 i wręczenie statuetek w konkursie Laury PPiC.

Forum

 

13:30

Prezentacja cukiernicza - niesamowity pokaz carvingu. Pan Grzegorz Gniech Mistrz Carvingu stworzy kompozycję z lodów imitujących kamienie, przyozdobionych kwiatami z owoców w orientalnym stylu.

Ambasador 92

14:00-16:00

14:00

Barbara Regini - figurki z masy cukrowej

Sala wykładowa

14:00

Pokaz cukierniczy. Migdałowa przekąska, kule lodów czekoladowych, wegańska monella w chrupiącym waflu - Emanuele Di Biase

Comprital

14:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

14:00

Przygotowanie marcepanu, kremów cukierniczych, czekoladowych, dżemów na urządzeniach firmy ROBOQBO

Irpol

14:00

Giacomo Schiavon przyrządzi wyjątkowe lody naturalne - pokaz produkcji i degustacja

LODY O SMAKU SOLONEGO KARMELU

Vegegastro

14:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

14:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

14:30

Pokaz cukierniczy. Mini kule z lodów pistacjowych i kruszonka monella - Mattia Mainardi

Comprital

14:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

15:00

Dekorowanie tortów z zastosowaniem komponentów firmy Food Colours - Agnieszka Wojnecka i Beata Prusak

Food Colours

15:00

Prezentacja cukiernicza - Tort Romeo i Tort Julia - w wykonaniu technologa DAWN

Ambasador 92

15:00

Pokaz prezentujący szerokie zastosowanie form do produkcji pralin, tabliczek, lizaków wraz z innowacyjnymi sposobami dekoracji i prezentacji

Cacao Barry

15:00

Pokaz cukierniczy. Lody kokosowe, jogurtowa przekąska, lody szafranowo brzoskwiniowe z kruszonką  - Emanuele Di Biase

Comprital

15:00

Przygotowanie lodów na bazie mleka i sorbetów oraz temperowanie czekolady, przygotowanie ciast ptysiowych na urządzeniach firmy BRAVO S.p.A.

Irpol

15:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

15:30

Barbara Regini - aerograf

Sala wykładowa

15:30

Pokaz wykonania tortów obrotowych

Modecor

15:30

Pokaz cukierniczy mini kukurydze z orzeszkami ziemnymi, monella, lody waniliowe, kruszona orzechowa - Mattia Mainardi

Comprital

16:00-18:00

16:00

Pokaz cukierniczy. Przekąska z orzechem laskowym, monella i lody rozmarynowe, variegato kamut - Emanuele Di Biase

Comprital

16:00

Pokaz demo drukarki i plotera oraz akcesoriów potrzebnych do wydruków

Modecor

16:00

Zapraszamy wszystkich, którzy chcieliby zdobyć autograf pani Anny Komorowskiej do pięknej książki, WYKWINTNE DESERY POLSKIE

Bosz

16:00

Krojenie ciast i tortów krajalnicą ultradźwiękową firmy UCM

Irpol

16:00

Giacomo Schiavon przyrządzi wyjątkowe lody naturalne - pokaz produkcji i degustacja

LODY TIRAMISU

Vegegastro

16:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

16:15

Polska premiera - pokazy systemu studzenia próżniowego Revent VC
 i okrągłego Pieca Reventa

Peters&Nurkowski

16:15

Prezentacja cukiernicza - tort truskawkowy, kreatywne dekorowanie poprzez łączenie żeli dekoracyjnych na zimno - zaprezentuje technolog firmy BAKELS

Ambasador 92

16:30

Pokaz cukierniczy. Pomarańczowa galaretka, lody migdałowe, lody
 z karmelizowanymi migdałami i tonkowcem wonnym - Mattia Mainardi

Comprital

16:30

Ceremonia wręczenia nagród w Mistrzostwach

Forum

16:45

Polska premiera - Pokazy zmywarki wózkowej

Peters&Nurkowski

17:00

Pokaz produkcji ciasteczek kruchych z nadzieniem na urządzeniu do inkrustacji KN550 Rheon

Hert

18:00

Zakończenie trzeciego dnia targów.